Bewoners in beeld

Ton Groenendijk werkt sinds 1989 als zelfstandig journalist/fotograaf en is nu 2 jaar vrijwilliger bij WZH Nieuw Berkendael. Vanuit zijn liefde voor fotografie kwam hij op het idee om bewoners tijdens hun activiteitenprogramma te fotograferen. Het eindresultaat is een bijzondere portretreeks die intens plezier van bewoners weergeeft, ondanks het hersenletsel waar ze mee moeten leven.

Mooie expressies tijdens activiteiten

Ton geeft de activiteit ’beeld en media op WZH Nieuw Berkendael en het is hem opgevallen dat tijdens een activiteit de emoties bij bewoners pas echt loskomen. Ton vertelt: ‘’ Bij veel mensen met een hersenletsel zie je doorgaans geen tot weinig emotie op het gezicht, maar tijdens de activiteiten leven de bewoners helemaal op. Deze bijzondere expressies wilde ik graag vastleggen in een serie portretfoto’s. Leuk voor WZH en voor de bewoners zelf. ’’ De foto’s zijn gemaakt tijdens de vele verschillende activiteiten die WZH Nieuw Berkendael te bieden heeft: schilderen, Jeu de boules, sjoelen, Wii’en, kaarten, bloemschikken, eten bereiden en buitenactiviteiten.

WZH Nieuw Berkendael is gevestigd aan de Burgemeester Waldeckstraat 80 in Den Haag. Iedereen die de portretten van Ton wil komen bekijken is van harte welkom tot en met 30 september 2019.

Nieuws