Kies de Haagse vrijwilligers van het jaar

verkiezing Haagse VrijwilligersprijzenOok dit jaar organiseert de gemeente Den Haag weer de jaarlijkse Haagse Vrijwilligersprijzen. Nieuw is dat mensen naast individuen ook teams kunnen nomineren. Vanaf dinsdag is het mogelijk mensen, teams en organisaties aan te melden, op 15 oktober kan dat voor het laatst. De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt op vrijdag 11 december, als de jury (waarvan de samenstelling nu nog niet bekend is) zijn keuzes heeft bepaald.

Thema van dit jaar is Nieuwe Energie

Volgens verantwoordelijk wethouder Parbhudayal zijn ‘ vrijwilligers zijn het cement van onze Haagse samenleving. Zij zetten zich vaak op de achtergrond belangeloos in voor anderen en verdienen het om gewaardeerd te worden’. Thema van dit jaar is Nieuwe Energie omdat, zo stelt de gemeente in een persbericht, door corona er veel nieuwe initiatieven zijn ontstaan en veel nieuwe vrijwilligers zich hebben aangesloten bij bestaande of nieuwe organisaties.’ Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier een nieuwe invulling gegeven aan vrijwilligerswerk, stelt de gemeente. ‘Of het nu tijdelijk is of voor langere tijd; vrijwilligerswerk heeft in 2020 nieuwe energie gekregen’.

Mensen en teams kunnen worden genomineerd in de categorieën Sport, Buurt en omgeving, Zorg en welzijn, Cultuur, Onderwijs en jeugd. Uit de lijst met vrijwilligers en teams worden drie kanshebbers per categorie genomineerd.

Vacatures vrijwilligers in Den Haag

Nieuws