vrijwilligerswerk bejaarden

Vrijwilligerswerk bejaardentehuis

Nederland wordt grijzer en grijzer. Maar het aantal medewerkers in de zorg blijft achter bij het stijgende aantal ouderen in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Daarom zijn er veel vrijwilligers nodig die het leuk vinden om iets met ouderen te ondernemen. Of ze te helpen bij hun dagelijkse bezigheden. Er is een uitgebreid aanbod vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis op onze website te vinden. Op die manier kunnen we samen de ouderen en senioren weer een betere kwaliteit van leven bieden. Zodat hun leven net even een stukje leuker wordt.

Vrijwilligerswerk bejaardentehuis: dit zijn de mogelijkheden

Ouderen mogen niet vergeten worden. Als vrijwilliger in een bejaardentehuis help je mee om de aanwezige ouderen een leuke dag te bezorgen. Of om ze te helpen met praktische zaken, zoals het betalen van rekeningen of het stofzuigen van hun woonkamer. Bij heel veel bejaardentehuizen kun je als vrijwilliger terecht. Meestal wordt het vrijwilligerswerk geregeld vanuit een centraal punt binnen het bejaardentehuis, maar soms gaat het ook om individuele gevallen. Op deze pagina hebben we in elk geval een compleet overzicht van vacatures voor vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis voor je verzameld.

Vrijwilligerswerk bejaardentehuis: dankbaar werk

Als je door middel van vrijwilligerswerk bejaarden gaat helpen, dan zal je al snel merken dat dit heel dankbaar werk is. Het gaat vaak maar om hele kleine dingen, maar die zijn voor de betreffende ouderen juist enorm van belang. Je kan echt iets voor ze betekenen, soms alleen maar door bij ze aanwezig te zijn. Even een praatje maken met elkaar en de dag doornemen is iets wat veel ouderen missen. Sommige ouderen vinden het leuk om iets te gaan doen. Vaak biedt het tehuis waar ze wonen allerlei faciliteiten en activiteiten aan. Speel samen een potje biljart of neem je cliënt mee naar een muziekmiddag. In hun eentje is de drempel vaak te hoog om te gaan: samen stappen ze veel makkelijker op deze zaken af.

Vrijwilliger bejaardentehuis en vergoedingen

Je gaat lang niet altijd onbetaald aan de slag als je vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis gaat verrichten. Zo mag je per maand maximaal 150 euro onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding ontvangen (per jaar maximaal 1500 euro). Kijk dus goed naar de voorwaarden bij de vacature voor het vrijwilligerswerk met bejaarden. De vergoeding is voor veel mensen niet het belangrijkste maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat werken als vrijwilliger in het bejaardentehuis je uiteindelijk geld kost.

Wil je ook vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis gaan doen? Maar weet je niet precies waar je geschikte vacatures bij jou in de buurt kan vinden? Neem dan een kijkje op onze website en geef je zoekopdracht in. Voor je het weet kun je dan aan de slag want er is erg veel vraag naar vrijwilligers. Zoek je nog naar aanvullende informatie over wat het werken met ouderen nu precies inhoudt? Neem dan contact met ons op.