Vrijwilligerswerk ouderen

Elke oudere telt mee in de samenleving. Maar niet alle ouderen beschikken over voldoende familie, vrienden en kennissen om hen op bepaalde gebieden bij te staan (of om gewoon bij ze op visite te gaan). Hierdoor kunnen ouderen in een isolement raken. Ze gaan niet meer naar buiten en ondernemen nagenoeg geen activiteiten meer buiten hun eigen woonomgeving. Daarom is het belangrijk om door middel van vrijwilligerswerk ouderen weer een kwaliteit van leven te bieden. Dat kan op allerlei gebieden. Van een wekelijks bezoekje thuis met een kopje koffie en een gezellig praatje tot aan uitstapjes naar plekken waar de betreffende oudere graag komt. Sommige ouderen zijn daarnaast ook hulpbehoevend. Het vrijwilligerswerk kan dan soms ook bestaan uit verzorgende taken.

Vrijwilligerswerk ouderen en senioren

Vrijwilligerswerk met ouderen is keer op keer zeer dankbaar werk. Je zult al snel merken dat je echt iets voor de ouderen kunt betekenen en ze vaak uitkijken naar jouw bezoekjes. Maar actief zijn in vrijwilligerswerk met ouderen maakt ook jezelf gelukkiger. Iets betekenen voor ouderen en een onbetaalde bijdrage leveren aan de maatschappij geeft veel mensen namelijk enorm veel voldoening. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat de ouderen zelf zich beter gaan voelen, maar dit is wel een prettige bijkomstigheid. Overigens ga je niet altijd volledig onbetaald aan de slag als vrijwilliger in de ouderenzorg. Je mag maximaal 150 euro onkostenvergoeding per maand ontvangen (en maximaal 1500 euro per jaar). Meestal wordt zo’n vergoeding uitbetaald in de vorm van een reiskostenvergoeding. Kijk dus goed naar de voorwaarden bij de vacature voor het vrijwilligerswerk met ouderen van je voorkeur. Het maakt overigens niet uit hoeveel uur per dag, week of maand je beschikbaar bent: elk uurtje is voor de ouderen meegenomen.

Vrijwilligerswerk vacatures: werken met ouderen

Wil je ook door middel van vrijwilligerswerk ouderen een aantal uurtjes in de week bijstaan? Zoek je naar vrijwilligerswerk met ouderen maar weet je niet precies waar je geschikte vacatures bij jou in de buurt kan vinden? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod van vrijwilligerswerk vacatures. Selecteer vervolgens de functie die jou op het lijf geschreven is en reageer via de bij de vacature aangegeven methode. Voor je het weet kun je dan aan de slag in de zorg voor ouderen. Er is nu eenmaal veel vraag naar vrijwilligers om met ouderen leuke dingen te doen.

Bekijk het actuele aanbod vrijwilligerswerk vacatures op onze website en geef je specifieke zoekopdracht in. Geef aan wat je zou willen doen en in welke gemeente je dat het liefste doet en alle beschikbare vacatures worden dan overzichtelijk voor je weergegeven. Wil je eerst nog meer informatie over wat het werken met ouderen (op vrijwillige basis) nu precies inhoudt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.